Branding & strategie

Branding & strategie nieuwbouw Nijkerk

Bij een nieuwe locatie hoort een nieuwe brandingsstrategie. Bij Stal gingen we all in, niks mocht ontbreken. En dat heeft wat opgeleverd! Bekijk het resultaat zelf maar.

SamenThuis is een onafhankelijke vastgoedontwikkelaar met fantastische projecten. Voor locatie Oude Barneveldseweg in Nijkerk moet een plan gemaakt worden. Naamgeving, brandingsstrategie, activatie – het hele pakket. We nemen je mee in het ontwerpproces. Kun je het eindresultaat al zien? Dat nog niet, in 2023 gaat de bouw van start.

De vraag van de klant

In Nijkerk weet iedereen al jaren: aan de Oude Barneveldseweg gaat ooit gebouwd worden. Met de komst van SamenThuis is het eindelijk zover. De ontwerpen zijn gemaakt, de plannen liggen er, maar nu nog die naamgeving en de branding. Wij kregen de kans om voor SamenThuis aan de slag te gaan. Groen en statig, dat is OostStreeck. Een plek waar kinderen veilig buitenspelen, buren gezellig kletsen en groen echt groen is. Tijd om dit te verwerken in een sprekende stijl.

Onze insteek

Vernieuwing met behoud van oude smaken

Gelegen in het oosten van Nijkerk, op een plek tussen de natuur en de stad, vind je deze nieuwe wijk. Dier en natuur zijn hier het canvas. Veel ruimte, veel groen en oog voor de huidige bewoners van dit natuurgebied. Bijvoorbeeld de ijsvogel. Zijn plekje blijft intact en de eekhoorns krijgen meer ruimte dankzij hun eigen eekhoorntjesbrug. De houtwal die er al jaren staat blijft intact en er komen meer houtwallen bij.

Wonen in een groene omgeving, met een lokaal karakter. Op deze plek is alles waar het zou moeten zijn. Zo vind je de honing van de imker om de hoek, in de bijenkasten naast de Rode Schuur. Er zijn verse eieren van de boer aan de overkant van de Oude Barneveldseweg. Je eet het molenbrood van Bakkerij Van Montfrans en groente en fruit van de lokale groenteboer. Lokale producten zijn de ingrediënten voor smaakvol wonen.

De smaak van Ooststreeck. Smaakvol wonen, dat moet je proeven.

Een naam die past als een jas

Ooststreeck

Ooststreeck. Hoe kom je erop? We zijn in de locatie gedoken. Waar ligt de wijk precies? In het oosten van Nijkerk. Het is een plek met een eigen karakter, een streek. Dat samengevoegd maakt Ooststreeck.

En wonen? Dat doe je hier ‘buiten’. Met de natuur als canvas is er rust en ruimte voor het hele gezin. Groene oevers, nieuwe houtwallen en omvangrijke waterpartijen met natuureilanden maken het plaatje compleet. Prikkel je zintuigen met de schoonheid van de natuur in de Ooststreeck. Het kleurenpalet van de woonwijk zorgt voor een rustige overgang van stad naar land en ook komt de natuur terug in de architectuur. Grote ramen, veranda’s en vlonders verbinden binnen met buiten en vice versa.

Project ‘OostStreeck’
2022 naamgeving en branding
2023 start bouw
Activatiecampagne

Smaakvol wonen, dat moet je proeven

Een sprekend verhaal dat past in de omgeving. Maar hoe breng je dit tot leven aan de toekomstige bewoners. Want een woonwijk is niet compleet zonder zijn bewoners. Dat vroeg om een voorproefje. Letterlijk. Met lokale ingrediënten hebben we een gerecht ontwikkeld wat de smaak van de wijk weerspiegelt. We hebben het verhaal van Ooststreeck gevangen in een gerecht en vastgelegd in een toffe video.

Werken met de Stal is een professioneel feestje. Stal wil het beste uit onze samenwerking halen en zoveel mogelijk van elkaar leren. Dat is zeker te zien aan het eindresultaat.
Herbert Bosch, Ontwikkelaar en eigenaar SamenThuis
Merkpositionering nodig?