Positionering

Brandingsstrategie Amersfoort

Bij een nieuwe locatie hoort een nieuwe brandingsstrategie. Bij Stal uit Amersfoort gingen we all in, niks mocht ontbreken. En dat heeft wat opgeleverd! Bekijk het resultaat zelf maar.
Brandingsstrategie Amersfoort uitgelicht

SamenThuis is een 100% onafhankelijke vastgoedontwikkelaar met fantastische projecten. Voor locatie Oude Barneveldseweg in Nijkerk moet een plan gemaakt worden. Naamgeving, brandingsstrategie, activatie – het hele pakket. We nemen je mee in het ontwerp proces. Kun je het al zien? Dat nog niet, in 2022 gaat de bouw van start.

De vraag van de klant

In Nijkerk weet iedereen al jaren: aan de Oude Barneveldseweg gaat ooit gebouwd worden. Met de komst van SamenThuis is het eindelijk zover. De ontwerpen zijn gemaakt, de plannen liggen er, maar nu nog die naamgeving en de branding. Wij kregen de kans om voor SamenThuis aan de slag te gaan. Vastgoedcommunicatie is helemaal nieuw, maar als we het op onze Stal manier aanvliegen komt het altijd goed.

Brandingsstrategie Amersfoort foto 1
Onze insteek

Smaakvol wonen, dat moet je proeven

Gelegen in het oosten van Nijkerk, op een plek tussen de natuur en de stad, vind je deze nieuwe wijk. De natuur is het canvas voor deze nieuwe wijk. Veel ruimte, veel groen en oog voor de huidige bewoners van dit natuurgebied. Bijvoorbeeld de ijsvogel. Zijn plekje blijft intact en de eekhoorns krijgen meer ruimte dankzij hun eigen eekhoorntjesbrug.

In Ooststreeck is plaats voor dieren, planten en bomen. De houtwal die er al jaren staat blijft intact, en er komen meer houtwallen bij. Wonen in een groene omgeving, met een lokaal karakter. Op deze plek is alles waar het zou moeten zijn. Zo vind je de honing van de imker om de hoek, in de bijenkasten naast de Rode Schuur. Er zijn verse eieren van de boer aan de overkant van de Oude Barneveldseweg. Je eet het molenbrood van Bakkerij Van Montfrans en groente en fruit van de lokale groenteboer. Lokale producten zijn de ingrediënten voor smaakvol wonen.

De smaak van Ooststreeck. Smaakvol wonen, dat moet je proeven.

Brandingsstrategie Amersfoort foto 2
Naamgeving

Ooststreeck

Ooststreeck. Hoe kom je erop? We zijn in de locatie gedoken. Waar ligt de wijk precies? In het oosten van Nijkerk. Het is een plek met een eigen karakter, een streek. Dat samengevoegd maakt Ooststreeck.

Oost – Zelfstandig naamwoord
1. Gebied dat ligt in de richting
van waar de zon opkomt
> Zij voeren naar het oosten
1. Oost west, thuis best
[het is fijn om weer thuis te zijn]

Streek – Zelfstandig naamwoord
1. (Aardrijkskunde) een gebied
met een eigen karakter, een
landstreek
> Deze streek is bekend om zijn
ingrediënten.

Project
2021 naamgeving en branding
2022 start bouw
Brandingsstrategie Amersfoort foto 3
Activatiecampagne

Smaakvol wonen, dat moet je proeven

Leuk, maar hoe breng je dat dan over aan de toekomstige bewoners? Door ze letterlijk te laten proeven waar ze komen te wonen. Met lokale ingrediënten hebben we een gerecht ontwikkeld – dat in een restaurant in Nijkerk op de kaart komt te staan. We hebben het verhaal van Ooststreeck gevangen in een gerecht, vastgelegd in een toffe video. Die video delen we met je zodra de inschrijvingen zijn geopend. To be continued dus!

Werken met de Stal is een professioneel feestje. Stal wil het beste uit onze samenwerking halen en zoveel mogelijk van elkaar leren. Dat is zeker te zien aan het eindresultaat.
Herbert Bosch, Ontwikkelaar en eigenaar SamenThuis
Merkpositionering nodig?