Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Contentstrategie
Contentstrategie Amersfoort
Bij een nieuw initiatief hoort een passende strategie. Hierbij biedt de contentstrategie een strakke basis voor De Ontwikkelwijzer, precies waar Stal goed in is!
De Ontwikkelwijzer biedt werkend Nederland een opleidingsaanbod waar zij, met de STAP-regeling, gebruik van kunnen maken. Tijd voor een creatief concept, positionering en een website die daar naadloos bij aansluit.
Strategie als strakke basis
Voordat we beginnen met de basis voor een goed concept en positionering moeten we eerst weten wat het doel van Lindenhaeghe is. Dit doen we met onze Stalsessie. Hierin bespreken we van a tot z waar De Ontwikkelwijzer voor staat. En alles komt aan bod. Wij gaan tot de kern. Daaruit komt een merkbelofte, en volgt de merkstrategie. De kers op de taart: een passende visuele identiteit.
Deze case staat in het teken van marketingstrategie en contentstrategie.

Marketingstrategie
De waardestrategie van Treacy en Wiersema helpt met het bepalen waar De Ontwikkelwijzer uniek in is. Het positioneert hen op een onderscheidende wijze ten opzichte van de concurrenten in de markt. De kernwaarden: plezier, samen en groei vormen hierbij de basis. Wat maakt de Ontwikkelwijzer uniek? Het helpende karakter, de breedte van het aanbod en de persoonlijke touch.
Het platform heeft twee belangrijke doelen. Extern ligt de focus vooral op het inspireren over de opleidingen en maken van de juiste keuze. Intern is het doel dat er aanmeldingen komen bij partners vanuit die inspiratie.
Vanuit deze punten gaan we door. De doelgroep is next. Het draait allemaal om de zij-instromers tussen de 20 en de 40 jaar. De levensfase van beide doelgroepen heeft significante verschillen. Daar passen we de content haarfijn op aan. Voor beide doelgroepen is er een andere boodschap:
Doelgroep A (20 tot 30): Heb ik de juiste keuze gemaakt en hoe kan ik mezelf persoonlijk ontwikkelen?
Doelgroep B: (30 tot 40): Durf ik deze stap te zetten en is dit het dan?
Om dit in kaart te brengen hebben wij twee persona’s ontwikkelt die perfect laten zien hoe de doelgroep eruitziet.

Contentstrategie
Tijdens de contentstrategie bepalen we de contentloop. Het doel van de content is: bereiken van de doelgroep die we eerder hebben vastgesteld bij de marketingstrategie. Daarbij bepalen welke kanalen ingezet worden. Elk kanaal kan je gebruiken voor een andere boodschap. En daar maken we gebruik van. De doelen? LinkedIn gaat om het informeren van de doelgroep, Facebook en Instagram hebben de focus op inspireren en informeren.
Al deze content is gebaseerd op het: See-think-do-care model. Met dit model zit je goed. In elke fase. Met dit model bied je relevante informatie aan de doelgroep. Op elk moment.
Fase 1: Inspireren en informeren
Inspireren is de eerste fase van het model. Hierin komt veel content voor met vragen. Zit je nog goed? Of is het tijd voor wat anders. In deze fase is het voor de doelgroep tijd om na te denken.
Fase 2: Aanzetten tot actie
In de tweede fase gaan we opnieuw remarketen, maar dit keer delen we opleidingspagina’s en landingspagina’s. Om ervoor te zorgen dat de doelgroep bij ons blijft willen we ervoor zorgen dat ze zich aanmelden bij De Ontwikkelwijzer. Engagement dus!

Hoe ziet dat er voor De Ontwikkelwijzer uit?
Dankzij het See-think-do-care model blijven ze top-of-mind. Erg belangrijk dat alle elementen en creatief concept perfect hierbij passen. En dat doen ze. De Ontwikkelwijzer is klaar voor de onlinewereld. Met whitepapers, een productcatalogus en social media templates is het creatief concept doorgevoerd.