Branding

Rebranding

Een bestaand merk, maar tijd voor iets nieuws? Een nieuwe doelgroep aanspreken of gewoon toe aan een nieuwe uitstraling? Dan is rebranding de way to go.

Wat is rebranding?

Rebranding is een marketingstrategie waarbij een nieuwe naam, logo, huisstijl of een combinatie hiervan wordt ontwikkeld met als doel een nieuwe of andere identiteit neer te zetten. Oftewel: herpositionering van je merk. Dit kan een corporate rebranding zijn, waarbij het hele bedrijf wordt herzien. Maar dit kan ook gaan om de herpositionering van een product of label.

Benieuwd hoe wij dat aanpakken? Lees verder!

 

Waarom kiezen voor een herpositionering?

“Verandering is de enige constante” zei de Griekse filosoof Heraclitus destijds al. De wereld verandert, mensen veranderen en daarmee hun behoeftes ook. Zo kan het dus goed zijn dat het nodig is je bedrijf of product opnieuw in de markt te zetten. Je wilt natuurlijk wel met je tijd meegaan (en geen V&D worden) en zorgen dat jouw merk aansluit bij de wensen van de klant van vandaag. Maar ook dat het past bij jouw merkverhaal. Dat betekent niet dat het nodig is je hele bedrijf op te doeken en iets nieuws te beginnen. Maar kies wel – op tijd – voor een goede herpositionering.

Andere redenen voor herpositionering zijn bijvoorbeeld:

  • Een fusie, overname of spin-off
  • Internationalisering
  • Verbeteren en versterken van het imago
  • Uitbreiding of aanpassing van het merkenportfolio

 

Zo pakken we het aan

Lukraak een nieuw logo of nieuwe huisstijl ontwerpen, heeft weinig impact. Wij pakken dit dan ook grondig aan. We beginnen met jou. We vragen je de hemd van het lijf over je merk en waar je naartoe wilt. Dan maken we een analyse van het huidige merk, de doelgroep en alle uitingen. Vervolgens gaan we terug naar de kern. Wat is de missie en de visie van het bedrijf? Waar wil je over 10 jaar staan met je merk? We ontwikkelen een strategie en een opvallend design dat hierop aansluit.

(Re)branding nodig?